Duik club Haai Society

Clubduik Nieuwe Kerkweg

Clubduik Nieuwe Kerkweg

Zondag 31 mei 

Zondag 31 mei was er een clubduik gepland op de Nieuwe Kerkweg, samen met HaaiFive die daar op die dag de laatste cursus / fun duik zou verzorgen voor de Junioren, die de duik vorig jaar in het water hebben zien vallen wegens slecht weer, en de volwassen open water duikers die hun laaste opleidingsduik moesten maken.

Aangezien het Pinksteren was dit weekend was besloten om vroeg, heel vroeg op de stek aanwezig te zijn. Om 07:00 verzamelen bij de koolhovenstraat, en dan om 7:30 gelijk door naar de duikstek om daar de tent op te zetten en de spullen uit te pakken. De eerste cursisten zouden dan om ongeveer 10:30 te water gaan. Voor vandaag waren er 8 aanmeldingen voor de clubduik, dus wij zouden rond 10:30 verzamelen bij de duikstek om dan rond 11:15 te water te gaan.

Bij aankomst op de parkeerplaats was het nog leeg, maar dat duurde maar een half uurtje… Nadat de basis van de grote tent was neergezet ben ik met Ricardo alvast even een duikje gaan maken ( voor het stof en de drukte). Het werd overigens al merkbaar drukker, zowel op de parkeerplaats als op de steiger.

Wat is het toch een genot om na zo’n dijkbeklautering dan toch weer lekker in het water te springen, en het lauwe (15,5 °C) water langzaam je pak te voelen vullen. Snel koppie onder en dan lekker even een uurtje relaxen aan de westkant van de duikstek, langs het muurtje over het zand en dan even naar de diepe blokken met de enorme zakpijp kolonies op 16 meter. Op de terugweg nog een hele grote school dwergbolkjes tegengekomen (naast de onvermijdelijke kreeften, krabben en grondels). Zoals gezegd na een klein uurtje waren we inmiddels weer bij de instap om uit te stappen… en de dijk weer te trotseren.

Op het moment dat je de dijk overkomt besef je dat het vroeg op de duikstek zijn het absoluut waard is, overal staan inmiddels auto’s, dubbel geparkeerd, in de berm, op het fietspad, in het land van de boer, onvoorstelbaar wat een berg blik. Bij ons plekje achterop de parkeerplaats aangekomen lekker even rustig in het zonnetje omkleden en dan wachten op onze clubduikers.

Frank, Michael, Matthieu, Thomas, Peet en Thierry waren inmiddels al gearriveerd en Ricardo en Sylvia waren er natuurlijk al. Even snel voor de liefhebber de stek uitgelegd en de buddyparen gemaakt. Peet zou met de junioren mee duiken, dus uiteindelijk bleven we met 7 clubduikers over. Na het omkleden, noteren van de buddyparen en andere info en het opnieuw bestijgen van de dijk, konden we in de rij op de steiger aansluiten. Een aantal van ons besloot om gewoon op de ouderwetse manier te water te gaan, gewoon lang de dijk ipv in de file op de steiger. Na ongeveer 52 minuten (op de kop af) kwam iedereen weer boven, en ondanks dat het wel redelijk druk was boven water hadden ze daar onderwater (op wat stof na) niet zoveel last van.

Later bij de tent nog even napretten met een bakkie koffie en een stukkie ananas, en dan langzaam de auto’s weer inpakken, de HaaiFive tent en spullen alvast weer een beetje inpakken en dan rustig achteraansluiten in de file terug naar de randstad.

Clubduik Nieuwe KerkwegClubduik Nieuwe Kerkweg
Haailights - Het online clubblad Gastenboek - Laat even een leuk bericht achter! Clubduiken - Wat is de eerst volgende Bekijk ook onze diveshop! De volgende merken: Oceanic, Seemannsub, Beuchat, Camaro, Citizen, Immersion en Tilly Tec vindt u in onze Diveshop

laatste haai five nieuws

 • Het bestuur voor 2018

  Tijdens de algemene ledenvergadering zijn er wisselingen in het bestuur gekozen.
  Het...
  Lees meer

 • Het nieuwe bestuur 2017
  Het nieuwe bestuur

  Tijdens de algemene ledenvergadering zijn er wisselingen in het bestuur gekozen.
  Het...
  Lees meer

 • De nieuwe duikagenda

  De duik agenda eerste half jaar van 2017 staat op de site
  Lees meer

 • Openingsduik 2016

  Het was weer gezellig
  Lees meer

 • Het nieuwe bestuur

  Tijdens de algemene leden vergadering van 13-3-2016 is het nieuwe bestuur geïnstalleerd
  Lees meer

 • De nieuwe duikagenda

  De duikagenda voor 2016 staat nu live.
  Lees meer

 • Van zo een vereniging wordt je toch vanzelf happy

  Een overzicht van een aantal leuke evenementen van Haai Society
  Lees meer

 • Ken je de verschillende soorten fuiken die op de Oosterschelde uitgezet worden?

  Wil jij de verschillende soorte fuiken die in de oosterschelde voorkomen Nee ? Hier een...
  Lees meer

 • Website

  De nieuwe updater van de website, wil zich graag even voorstellen.
  Lees meer